Brændesalget stiger

Skov- og Naturstyrelsen melder at statsskovenes brændesalg er steget over 10 % fra 2007 til 2008. Nogle steder er brændet udsolgt lige nu. Styrelsen forklarer den store efterspørgsel med den økonomiske krise.

Nyhed er baseret på pressemeddelelse fra Skov- og Naturstyrelsen

Skov- og Naturstyrelsen meddeler at brændesalget fra statsskovene er steget fra 40.000 kubikmeter fastmasse i 2007 til 45.000 kubikmeter i 2008.

Efterspørgslen er især steget sidst i 2008, og Styrelsen tilskriver dette den økonomiske krise.

Der er steder, hvor brændet er udsolgt lige nu, men mere er på vej.

– I de seneste år har vi haft en faldende interesse for selvskovning og sankning af brænde. Men den udvikling er det seneste halve år vendt, så alt tyder på at landets 430.000 huse med brændeovne igen er ved at få fyret rigtig godt op med træ i denne vinter, siger skovrider Ole Klitgaard fra Skov og Naturstyrelsen Trekantområdet og fortsætter:

– Interessen for brænde er landsdækkende, selvom der er store forskelle fra øst til vest. Mens en brændekunde i Vendsyssel typisk køber omkring 25 rummeter pr. gang, køber en brændekunde i Nordsjælland kun 10 rm pr. gang.

Skov- og Naturstyrelsen Sønderjylland har næsten 400 selvskovere. Skov og Naturstyrelsen Søhøjlandet har 200 sankere. Nordsjælland er formentlig oppe på 1000 sankere og selvskovere.

Lørdag den 24. januar holder Skov- og Naturstyrelsen Store Brændedag med 26 arrangementer fordelt i statsskove over hele landet. De besøgende kan lære hvordan man samler, saver, behandler og fyrer med brænde.

Køb brænde direkte fra skoven

Se kort og tilhørende liste med skove der sælger billigt brænde til private. Og læs den store brændeguide der er fyldt med tips til brug af brænde.