Fødevareministeren i samråd om skovene og landdistriktsprogram

Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg kalder Fødevareministeren i åbent samråd og spørger hvorfor skovbruget ikke er medtaget fuldt ud i lovforslaget om udvikling af landdistrikterne - og hvilke konsekvenser det får.

Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg har kaldt Fødevareministeren i åbent samråd onsdag den 31. januar. Udvalget har som udgangspunktet for samrådet stillet dette spørgsmål til Ministeren:

Vil ministeren redegøre for, hvorfor skovbrugserhvervet ikke er medtaget fuldt ud i lovforslaget om udvikling af landdistrikterne (L 102), der skal gennemføre det danske landdistriktsprogram og herunder vurdere, hvilke konsekvenser det får, at skovbruget ikke nævnes på lige fod med det øvrige jordbrug i landdistriktsloven?

Det åbne samråd er Miljø- og Planlægningsudvalgets reaktion på Skovforeningens foretræde onsdag den 24. januar hvor vi fremlagde argumenterne for at skovene skal med i landdistriktsprogrammet.

Fødevareministeren inviterer Skovforeningen til møde

Fødevareministeren har inviteret Dansk Skovforening til møde tirsdag den 30. januar om skovene og landdistriktsprogrammet.

Vi er glade for invitationen. Vi vil på mødet fremlægge vore argumenter og gentage vor position: Skovbruget skal med i landdistriktsprogrammet på lige fod med landbruget.

Vi har ingen fornuftige grunde hørt til at afvise dette ønske.

Fødevareministeren på borgermøde: “Vi kan ikke undvære en eneste hånd til at udvikle landdistrikterne”

Fødevareministeren mødte 300 borgere i Skørping torsdag den 25. januar for at diskutere det kommende landdistriktsprogram. Det officielle referat nævner flere deltageres kritik af at skovbruget ikke er med på lige fod med landbruget – men ét centralt udsagn fra ministeren er ikke gentaget i referatet. Det bliver det så her:

Vi kan ikke undvære en eneste hånd til at udvikle landdistrikterne.

Skovforeningen er helt enig, og vi vil holde ministeren fast på det. Der er i høj grad også brug for skovbrugets hænder til at udvikle landdistrikterne.