Forsinkelse af tilskudsudbetaling

Landbrugsstyrelsen varsler forsinkelse i udbetalingerne af tilskud til privat skovrejsning og skov med biodiversitetsformål.

Landbrugsstyrelsen har i en pressemeddelelse i går orienteret om, at udbetalingerne af tilskud til privat skovrejsning og skov med biodiversitetsformål bliver forsinket. Tilskudsordningerne overgik fra Miljøstyrelsen til Landbrugsstyrelsen den 1. januar 2019.

Har du anmodet om udbetaling af disse tilskud er der en risiko for, at udbetalingen kan blive forsinket. Styrelsen varsler en forsinkelse i sagsbehandlingstiden på over 4 måneder.

Du skal være opmærksom på, at denne risiko for forsinkelse også kan have betydning for din udbetaling af grundbetaling under art. 32 for de tilplantede arealer, som kan anmeldes i Fællesskemaet fra 1. februar 2019.

Forsinkelsen skyldes primært at:

  • Miljøstyrelsen stoppede med behandling af udbetalingsanmodninger den 1. oktober 2018 for at kunne overdrage data og it-systemer til Landbrugsstyrelsen inden årsskiftet.
  • Landbrugsstyrelsen har brug for mere tid til at iværksætte de it-løsninger som er nødvendige for at kunne udføre kontrol af sagerne inden der udbetales.

Hvis du har spørgsmål kan du kontakte Landbrugsstyrelsens Kundecenter på 33 95 80 00.