Knap 30.000 til Skovens Dag d. 7 maj 2006

Weekendens omtrent 60 arrangementer i anledning af Skovens Dag 2006 tiltrak mange besøgende

Mange tog imod invitationen til Skovens Dag

Danskere tog imod invitationen til at opleve livet i skoven i de omkring 60 arrangementer i anledning af Skovens Dag 2006. Det var 12. gang Skov- og Naturstyrelsen og Dansk Skovforening inviterede til Skovens Dag.

Stort besøgstal

Det store besøgstal bekræfter de mange undersøgelser, som viser en stadig stigende interesse for naturen.

Skoven sprang ud

Og skovene tog imod på bedste måde – løvskoven er lysegrøn og især bøgetræerne er netop nu flottest med et tæppe af anemoner. Vejret har overalt i landet været det helt rigtige for en skovtur – skyfri himmel, varmt (mange steder over 20’C) og med en let vind. Så selv om det i realiteten er den første rigtige have-weekend i år, så holdt det altså ikke danskerne tilbage for at deltage i en meget velbesøgt Skovens Dag.

Og om nogen har børnefamilierne taget Skovens Dag til sig. Den næste generations naturbrugere kom med mor og far eller bedsteforældre i hånden. De kom i barnevogne, klapvogne, til fods eller på cykel. Og der var mange skoleklasser, som benyttede sig af dagen til en forældre-/klassetur. Og så opdagede de, at skovene kan byde på nogle helt særlige oplevelser – oplevelser som man ikke kan få bag en computerskærm.

Skovens energi var temaet

Temaet for årets Skovens Dag var skovens energi – og spændte over et meget bredt af oplevelser. Man kunne f.eks. se skovningsmaskiner, få gode råd til gør-det-selv-folket (brændekløvning, motorsavsfiling), spise af naturens produkter, få motion og sundhed for krop og sjæl, høre fuglefløjt om morgen – og et enkelt sted var Skovens Dag omdøbt til Skovens Nat, da deltagerne skulle overnatte i skoven!

Mange besøgende fortalte spontant, at de havde haft god og spændende dag, og fået et indblik i, hvad man opleve i skoven.

Flest gæster kom der til arrangementerne i Københavnsområdet/Nordsjælland og i de nord- og nordvestjydske skovområder.

I dagens anledning var der fremstillet et hæfte med information til skovens gæster – og især børnene – om skovens store dyr ”Skovens urter”. Hæftet, der er gratis.