Kortlægning af madrester, emballage og andet affald i naturen

Hold Danmark Rent har sammen med 17 kommuner kortlagt hvilke typer affald der smides hvilke steder. De rekreative områder er hårdt ramt.

Danskerne smider oftere madrester og emballage i naturen end andre steder. Det viser den kortlægning af henkastet affald 2013 som Hold Danmark Rent har udgivet. 17 kommuner har deltaget i kortlægningen, og kommunerne registrerer hver især hvilke typer affald de finder på seks udvalgte målepunkter.

På målepunktet ‘stranden og rekreative områder’ smider danskerne i højere grad end andre steder organisk affald og madrester samt fastfoodemballage. Også cigaretskodder, plastposer og plastflasker er blandt det hyppige affald i rekreative områder.

– Generelt generer henkastet affald danskerne meget og påvirker humøret, siger Bjarke Lembrecht Frandsen fra Hold Danmark Rent i en pressemeddelelse. Han henviser til at 68 % af danskerne siger at de får ødelagt deres humør hvis der ligger skrald hvor de bor. Op mod halvdelen af motionisterne bliver irriterede og kede af det hvis de møder skrald på løbe- eller cykelturen.