Ulveentusiaster skal kende regler for adgang til skovene

Ulveentusiaster overtræder ofte loven, når de bevæger sig ud i naturen for at få et glimt af ulven. Vi vil derfor på samme måde som Friluftsrådet opfordre folk til at kende reglerne i naturen og kun færdes der, hvor det er tilladt.

Skovejere i de ulveplagede områder i Jylland oplever ofte at ulveentusiaster, der vil ud og finde ulven, ikke overholder adgangsreglerne når de færdes i skove.

Derfor har Friluftsrådet i en pressemeddelelse gentaget deres opfordring til folk, der vil ud og se efter ulven, om at sætte sig ind i reglerne inden de tager afsted.

Peter Busck, der sidder som repræsentant for Dansk Skovforening i Vildtforvaltningsrådets ulvegruppe, modtager henvendelser fra fortvivlede skovejere og konstaterer:

Mange respekterer ikke, at man kun må gå på veje og stier i privat skov, og at det kun må foregå mellem kl. 06:00 og solnedgang. Nogle mennesker går i ulverus i deres iver efter at komme ud og observere og undersøge ekskrementer, og tænker ikke over, hvor de kører eller går.

Det er derfor glædeligt at Friluftsrådet på ny opfordrer alle der vil ud og se efter ulven til at overholde reglerne for at færdes i skoven.

Se reglerne for adgang til skoven.