Uudnyttet potentiale i flexboliger

Nu er det blevet nemmere at være storbyboer og have en feriebolig i fornuftig køreafstand. Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har fundet 2729 potentielle flexboliger på Lolland, Falster og det sydlige Sjælland.

Jeg er på rekreation, og jeg vil ikke bytte for en million. Det er så skønt at være på landet; det er så dejligt at være ved vandet, sang Troels Trier i 1976. Og det er ikke blevet mindre populært at tage på landet siden da. Nu er det blevet nemmere at være storbyboer og samtidig have en feriebolig i fornuftig køreafstand.

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har kortlagt potentielle flexboliger på Lolland, Falster og det sydlige Sjælland og fundet 2729 helårshuse, der kan benyttes. Indtil videre er der kun 81 huse med flexboligstatus i de tre kommuner, hvilket vidner om et stort uudnyttet potentiale.

Flexboligordningen blev indført i april 2013 ved en lovændring af Boligreguleringsloven, som betyder, at kommuner kan tillade, at helårshuse benyttes til fritidsformål med ret til senere at vende tilbage til helårsbeboelse.

Regeringen er også på vej med en ændring af reglerne, så tilladelsen følger huset og ikke ejeren, og det vil gøre det endnu mere attraktivt at købe, vurderer Carsten Hansen, Minister for by, bolig og landdistrikter.