Nyheder i kategorien:
Biomasse
Biomasse-kritik fjerner fokus fra manglende sol- og vindenergi
Rådet for Grøn Omstilling mener, at brugen af biomasse og CO2-fangst bør skaleres kraftigt ned i forsyningssektoren. Men biomasse udfylder pladsen, hvor sol og vind viger, og i kombination med CO2-fangt bliver ressourcen afgørende, hvis Danmark skal indfri klimamål i 2050.
CONCITO-kritik af CO2-fangst hviler på usikre antagelser
I en ny rapport vurderer tænketanken, at det er en fejl at investere i CO2-fangst på biomassefyrede anlæg. I Dansk Skovforening er vi helt uenige, – bl.a. fordi CONCITOs konklusioner baserer sig på nogle tvivlsomme forudsætninger.
Klimarådet ønsker strategi for brug af biomasse
Klimarådets statusrapport har i år fokus på regulering af biomasse og anbefaler en strategi for dens anvendelse i Danmark. Dansk Skovforening støtter en sådan strategi, der kan være med til at belyse skovenes potentiale, men advarer mod at spænde ben for nye udviklinger i markedet.
Nu skal træbiomasse uden for skove også certificeres
En helt ny certificeringsordning er på vej. Den skal sikre, at biomasse fra læhegn og naturarealer også er bæredygtigt produceret. Partnerskabet for Ansvarlig Træbiomasse bifalder den kommende ordning, men efterspørger tydeligere retningslinjer.
Miljøagentur: Knaphed på biomasse i fremtiden
Det europæiske miljøagentur (EEA) er udkommet med en ny rapport, der understreger, at efterspørgslen på biomasse i EU i fremtiden stiger i takt med et større behov for at håndtere klima- og biodiversitetskrisen. Det betyder øget konkurrencen om biomassen, og der er derfor behov for at prioritere anvendelsen af biomassen.
Træbiomasse og CCS bidrager til at indfri Danmarks ambitiøse klimamål
Mandag tog Ørsted første spadestik til to CCS-anlæg, som fra 2026 årligt vil fange og lagre 430.000 ton biogen CO2 fra bl.a. træflis. Det er godt nyt for klimaet, at projekterne kommer i gang nu, og det er en forudsætning for at nå de danske klimamål, påpeger Dansk Skovforening og fremhæver skovenes særlige rolle.
BECCS får os i mål med 110 procents-målsætningen
Den Grønne Ungdomsbevægelse skriver i et debatindlæg, at investeringer i CCS er hasardspil, og at CCS kun skal anvendes til de allersidste, kritiske udledninger, vi ikke kan reducere. Men skal vi nå målsætningen om en reduktion på 110 procent i 2050, som er anført i regeringsgrundlaget, er CCS sammen med biomasse, såkaldt BECCS, en nødvendig løsning.
EU vil fremskynde troværdige CO2-projekter
Kommissionen vil med en række kvalitetskrav fremskynde og øge troværdigheden af projekter, der fjerner CO2 fra atmosfæren. Dansk Skovforening bifalder forslaget, der kan være med til at bekæmpe greenwashing og ensrette markedet for kulstoffjernelser, som skovene blandt andet kan levere.
Nyt EU-direktiv anerkender biomassens vigtige rolle i energiforsyningen
EU-parlamentet har med et stort flertal vedtaget nyt VE-direktiv, som bl.a. betyder, at skal EU dække mindst 42,5 procent af sit energiforbrug med vedvarende energi fra fx sol, vind – og ikke mindst biomasse.
Kontakt Dansk Skovforening
Dansk Skovforening
Rådhuspladsen 16
1550 København V
Danmark
CVR 59198513
Email: info@danskskovforening.dk
Find kontaktinformationer til medarbejdere.
Følg Dansk Skovforening
Besøg os på Facebook, hvor vi deler skov- og naturrealterede artikler, fotos og videoer.
Besøg os på LinkedIn, hvor vi deler politisk orienterede artikler samt viden om skoven og dens produkter.
X
Besøg os på X, hvor vi deler politisk orienterede artikler samt viden om skoven og dens produkter.
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev med nyheder fra Dansk Skovforening, som bliver udsendt hver fredag.
Mere fra Dansk Skovforening
SKOVBRUGSVIDEN.DK
Find og læs et stort udvalg af tidsskrifter og bøger om dansk skovbrug gennem hundrede år. Helt gratis.
FAKTA OM DANMARKS SKOVE
Læs statistik om Danmarks skove, fx om udviklingen i skovarealet og hvem der ejer skovene m.m.
ADGANGSREGLER FOR SKOV
Læs om de regler der skal overholdes, når du skal på skovtur.
TRÆ.DK
Træ.dk er Danmarks træportal og stedet på internettet, hvor mange finder viden om træ formidlet til ikke professionelle.