Nyheder i kategorien:
Biomasse
Skovbranche: “Umuligt at nå tidsfrist for nye krav til biomasse”
Nye EU-krav til biomasse træder i kraft lige om lidt. Men flistræet er allerede fældet i skovene, og derfor er tidsfristen helt urealistisk for erhvervet at leve op til. Det skriver vi sammen med centrale brancheaktører til Energistyrelsen i en høringsrunde for implementering af EU’s direktiv for vedvarende energi, hvor vi samtidig opfordrer til at fjerne unødvendige krav.
Debat om Biomasse løber af sporet for Jyllands-Posten
Siden vi er begyndt at bruge biomasse, er både skovareal og vedmasser vokset samtidig med øget produktion af gavntræ. Biomasse er med til at sikre økonomi i skovbrug – og bedre økonomi giver mere skov. Det skriver vi som svar på en leder i Jyllands-Posten med en række tvivlsomme påstande.
Svar til TV2-program: Biomasse spiller uundværlig rolle i energiforsyningen
En ny dokumentar rejser kritik af Danmarks brug af træbiomasse til energi. Men faktum er, at biomassen er en fornybar energikilde, som har hjulpet til at frigøre os fra fossile brændsler. Og der vil fortsat være brug for biomasse til energi i en årrække som supplement til sol- og vindenergi, hvis vi skal undgå at bruge kul, olie og gas.
Danmark kan snart blive selvforsynende med træ til energi
Mellem 2035 og 2040. Sådan lyder tidshorisonten for, at Danmark kan blive selvforsynende med biomasse til energi, viser ny analyse fra bl.a. Dansk Skovforening, som også understreger, at biomasse fortsat spiller vigtig rolle i energiforsyning – og for at nå i mål med trepartens ambition om skovrejsning.
Biomasse er guld værd, når solen ikke skinner, og vinden ikke blæser
I Danmark skal vi være glade for, at bæredygtigt produceret biomasse spiller en central rolle i vores vedvarende energiforsyning, særligt i perioder med stille og gråt vejr, som tyskerne har et særligt ord for – og som understreger behovet for skovens batteri.
FN’s beregningsmetode er ikke “fusk og fifleri”
Energihandleren Ewii dropper biomasse fra 2038 og kalder CO2-regnskab ”fusk”. Men metoden, der garderer mod dobbelttælling i klimaregnskabet, er helt fair og på linje med opgørelsesmetoder i andre sektorer. Det skriver vi i et debatindlæg til Energiwatch.
Vi brænder ikke skoven af, vi bruger et restprodukt til at skabe energi
Skovens træer vokser ikke i lange, lige planker af sig selv, og derfor opstår der restprodukter i form af fx tyndingstræ og trækroner, som med fordel kan fortrænge fossile brændsler. Det skriver som svar på tiltale i et debatindlæg hos Information.
Nye krav skal sikre bæredygtig biomasse
Danmark har allerede nogle af Europas strengeste krav til bæredygtig træbiomasse på grund af tidligere overimplementering af EU-regler. Men med nyt direktiv for vedvarende energi skærpes kravene nu også herhjemme for at sikre, at biomassen påvirker klima og biodiversitet mindst muligt.
Ferieoverblik: Det fylder i Dansk Skovforening lige nu
Her giver vi det store overblik over de sager, der siden sommerferien præger foreningens arbejde. Det gælder ikke mindst aktuelle forhandlinger om grøn trepart og udsigten til meget mere skov. Men også afskovningsforordning, biomasse, klima og biodiversitet har vores opmærksomhed.
Kontakt Dansk Skovforening
Dansk Skovforening
Rådhuspladsen 16
1550 København V
Danmark
CVR 59198513
Email: info@danskskovforening.dk
Find kontaktinformationer til medarbejdere.
Følg Dansk Skovforening
Besøg os på Facebook, hvor vi deler skov- og naturrealterede artikler, fotos og videoer.
Besøg os på LinkedIn, hvor vi deler politisk orienterede artikler samt viden om skoven og dens produkter.
X
Besøg os på X, hvor vi deler politisk orienterede artikler samt viden om skoven og dens produkter.
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev med nyheder fra Dansk Skovforening, som bliver udsendt hver fredag.
Mere fra Dansk Skovforening
SKOVBRUGSVIDEN.DK
Find og læs et stort udvalg af tidsskrifter og bøger om dansk skovbrug gennem hundrede år. Helt gratis.
FAKTA OM DANMARKS SKOVE
Læs statistik om Danmarks skove, fx om udviklingen i skovarealet og hvem der ejer skovene m.m.
ADGANGSREGLER FOR SKOV
Læs om de regler der skal overholdes, når du skal på skovtur.
TRÆ.DK
Træ.dk er Danmarks træportal og stedet på internettet, hvor mange finder viden om træ formidlet til ikke professionelle.