Nyheder i kategorien:
Natura 2000
Nye Natura 2000-planer i høring – inkluderer mål for skovene
Miljøstyrelsen har sendt tredje generation af Natura 2000-planer i høring, og i denne omgang omfatter planerne også målsætninger og indsatser for skovene. Dansk Skovforening tilbyder gratis rådgivning om planerne til alle ejere af fredskovspligtige arealer i Natura 2000-områderne.
Ingen dialog om fremtidens naturbeskyttelse
Private skovejere har en vigtig rolle i naturbeskyttelsen. Der er behov for en langt større grad af dialog med regering og myndigheder om planerne. Det gælder især for den næste generation af Natura 2000-planer. Læs lederen fra Skoven 3, 2021.
Natura 2000-områder bliver ikke automatisk strengt beskyttet
Miljøminister Lea Wermelin bekræfter på et samråd i Folketinget, at EU’s mål om 10 % strengt beskyttede arealer ikke betyder, at danske Natura 2000-områder automatisk bliver strengt beskyttede. Aktiviteter som jagt og skovdrift fortsat vil være mulige.
Information om kommende Natura 2000-planproces
Miljøstyrelsen har inviteret særligt berørte lodsejere til en indledende dialogmøder om den kommende Natura 2000-planproces. Husk at Dansk Skovforening yder gratis rådgivning til skovejere med fredskov i Natura 2000-områderne.
Se de nye basisanalyser til de kommende Natura 2000-planer
Miljøstyrelsen har offentliggjort basisanalyserne, som skal danne grundlag for den kommende Natura 2000-planlægning. Det er som skovejer relevant at se efter, om der er faktuelle fejl i analyserne for din ejendom. Dansk Skovforening genopliver i forbindelse med den kommende proces Natura 2000-erfa-gruppen, hvor du kan få sparring.
Indsend høringssvar til ændringer i Natura 2000 udpegningsgrundlag
Miljøstyrelsen har sendt udkast til et opdateret udpegningsgrundlag for Natura 2000-områderne i høring. Det er de foreslåede ændringer til de enkelte habitat- og fuglebeskyttelsesområders udpegningsgrundlag der sendes i høring. Opdateringen er foretaget på baggrund af faglige kriterier og disse er ligeledes i høring.
Vi ønsker en sammenlignelig metode og at myndighederne tager ansvar
Dansk Skovforening ønsker et eftersyn af de metoder, der bruges til at måle Natura 2000-skovnaturtypers tilstand. Samtidig er der behov for at målemetoden bliver gennemsigtig og sammenlignelig på tværs af landegrænser. Alene sammenlignelige metoder har værdi for EU.
Miljøministeriet indberetter igen de danske skoves naturtilstand som ugunstig til EU
Det er stærkt utilfredsstillende, at Miljøministeriet ikke som lovet har drøftet kriterierne for vurderingen af skovenes tilstand med erhvervet inden indrapportering til EU. Vi ønsker at kriterierne gentænkes og samtidig vil det være ønskeligt, hvis der var mere ensartede principper i forhold til andre EU-lande.
Data for den tredje kortlægning af habitatnatur og –arter i Natura 2000-områderne er nu tilgængelige online
Opdaterede kortlægningsdata for habitatnatur og –arter i Natura 2000- områderne er tilgængelige, og danner grundlag for de kommende Natura 2000-planer. Skovenes Natura 2000- skovhandleplaner skal opdateres i denne omgang.
Kontakt Dansk Skovforening
Dansk Skovforening
Rådhuspladsen 16
1550 København V
Danmark
CVR 59198513
Email: info@danskskovforening.dk
Find kontaktinformationer til medarbejdere.
Følg Dansk Skovforening
Besøg os på Facebook hvor vi deler skov- og naturrealteret artikler, fotos og videoer.
Besøg os på Linkedin hvor vi deler politisk orienteret artikler, samt viden om skoven og dens produkter.
Besøg os på Twitter hvor vi deler politisk orienteret artikler, samt viden om skoven og dens produkter.
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev med nyheder fra Dansk Skovforening, som bliver udsendt hver fredag.
Mere fra Dansk Skovforening
SKOVBRUGSVIDEN.DK
Find og læs et stort udvalg af tidsskrifter og bøger om dansk skovbrug gennem hundrede år. Helt gratis.
FAKTA OM DANMARKS SKOVE
Læs statistik om Danmarks skove, fx om udviklingen i skovarealet og hvem der ejer skovene m.m.
ADGANGSREGLER FOR SKOV
Læs om de regler der skal overholdes, når du skal på skovtur.
TRÆ.DK
Træ.dk er Danmarks træportal og stedet på internettet, hvor mange finder viden om træ formidlet til ikke professionelle.