Artikler om:
Skovdyrkning
1. del: Arboretet Eldrupgård – sådan blev det til
162 forskellige arter er i dag at finde i det nyoprettede arboret på Skovskolens jyske afdeling, Eldrupgård – det er alle arterne på elevernes pensumliste og mere til. Men hvor starter man, når man skal oprette et arboret? Og hvad er vigtig at huske? Her kan du læse ophavsmanden til idéen og projektleder på etableringen berette om første del af rejsen fra 2,5 ha bøge- og egeskov til arboret.
FSC udbygger certificering med økosystemtjenester
Skoven har mange andre vigtige opgaver udover at producere træ. Derfor har FSC udvidet sin certificering til også at dække såkaldte økosystemtjenester – biodiversitet, kulstofoptag, vand, jord og rekreativ værdi. Der er ikke tale om en særskilt certificering, men et tilbud under FSC-certificeringen, som der dermed kan bygges videre på. Naturtiltag og beskyttelse af biodiversitet har […]
Frø og fremavl gennem trekvart århundrede
Statsskovenes Planteavlsstation blev oprettet som selvstændig enhed i 1947 og kan dermed fejre 75års jubilæum i år. Det var en ganske anden tid for skovbruget dengang. Skovarealet udgjorde ca. 8,2 procent af landets areal, og tilgangen til velegnede frøkilder var mangelfuld. Desuden beskrives frøkvaliteten som ”mangelfuldt oplyst og ofte ringe”. Skovtræforædling var i en indledende […]
Skakbrætkulturer – en god idé?
Bjergsted har i mange år skabt løvtræsbevoksninger ved at plante blandinger af rødgran og løvtræ. Og de kan lykkes, og der er da også nogle klare fordele ved metoden – men der er også en række ulemper, som kræver aktiv skovdyrkning og rettidig omhu. Få indblik i alle fordele og ulemper i indlægget her.
Kæmpe potentiale for skove i Grønland
Det grønlandske landskab er mest arktisk tundra, karakteristisk blottet for træer over knæhøjde. Men der er faktisk potentiale til, at der kan opstå skove i Sydgrønland, viser forskning. Herunder er der udsigt til, at Grønland måske kan begynde at producere sine egne juletræer.
Hugsten 2021 sætter rekord
Danmarks Statistik har netop udgivet de nye tal for hugsten i 2021, og de viser en markant stigning, der samtidig placerer 2021-hugsten helt i top på listen over de år, hvor der er blev høstet mest træ i de danske skove. Bag rekorden gemmer sig en stigning i både gavntræ og træ til energi.
Ny PEFC-standard trådt i kraft
Fra 1. oktober gælder en ny standard for danske PEFC-certificerede skove. I standarden er der bl.a. fokus på miljø, biodiversitet og klima i forsøget på at gøre standarden så relevant som muligt i forhold til de store dagsordener, der tegner sig for de danske skove i dag.
Gamle tal spænder ben for skovens rolle i den grønne omstilling
De mest brugte modeller for trætilvækst har over 90 år på bagen. Siden dengang er der sket et skifte i skovdriften fra primært ensaldrende monokulturer til mere varierede skove med naturnær skovdrift, og modellerne kan ikke vise, hvilken effekt det har på trætilvæksten. Derfor er der behov for at opdatere modellerne, hvis det naturnære skovbrug skal udnyttes bedst muligt til at understøtte den grønne omstilling, mener forskere.
Sitkagran skifter status til invasiv art
Forskere på Aarhus Universitet er netop ved at lægge sidste hånd på en ny vurdering af invasive arter i Danmark, og det betyder blandt andet, at sitkagran skifter status til at blive betragtet som invasiv. I første omgang har det ikke betydning for forvaltningen af arten, mener forsker, men det kan på langt sigt måske være første skridt mod en fremtidig regulering af arten.
Kontakt Dansk Skovforening
Dansk Skovforening
Amalievej 20
1875 Frederiksberg C
Danmark
CVR 59198513
Email: info@danskskovforening.dk
Find kontaktinformationer til medarbejdere.
Følg Dansk Skovforening
Besøg os på Facebook hvor vi deler skov- og naturrealteret artikler, fotos og videoer.
Besøg os på Linkedin hvor vi deler politisk orienteret artikler, samt viden om skoven og dens produkter.
Besøg os på Twitter hvor vi deler politisk orienteret artikler, samt viden om skoven og dens produkter.
Nyhedsservice
Tilmeld dig vores nyhedsservice og modtag en e-mail når der kommer nyheder her på hjemmesiden.
Mere fra Dansk Skovforening
SKOVBRUGSVIDEN.DK
Find og læs et stort udvalg af tidsskrifter og bøger om dansk skovbrug gennem hundrede år. Helt gratis.
FAKTA OM DANMARKS SKOVE
Læs statistik om Danmarks skove, fx om udviklingen i skovarealet og hvem der ejer skovene m.m.
ADGANGSREGLER FOR SKOV
Læs om de regler der skal overholdes, når du skal på skovtur.
TRÆ.DK
Træ.dk er Danmarks træportal og stedet på internettet, hvor mange finder viden om træ formidlet til ikke professionelle.