Vil du arbejde for et grønnere og bedre Danmark? Og brænder du for skov og politik?

Dansk Skovforening søger politisk konsulent

Skov og skovbrug fylder stadigt mere i den offentlige debat. Og det er der god grund til. For uanset om det gælder klima, energisikkerhed, ressourceknaphed, rent drikkevand, mindre kvælstofudledning eller natur og biodiversitet, bidrager skoven til at løse nogle af vores generations største udfordringer.

I Dansk Skovforening mærker vi tydeligt det skærpede fokus på skovens mange muligheder. Blandt regeringens mest ambitiøse målsætninger er fx, at der skal rejses yderligere 250.000 ha. skov i Danmark. Men hvis alle de store ambitioner og politiske målsætninger skal indfries, og de globale udfordringer håndteres, kræver det fornuft og balance.

Derfor søger vi en skarp politisk konsulent, som kan bidrage til, at der fortsat er positive incitamenter og fornuftig regulering, så stadig flere får lyst til at eje og rejse skov i Danmark.

Hvis du vil være med til at kæmpe for gode rammevilkår for dansk skovbrug, sikre skovbrugets rolle i den grønne omstilling og har lyst til at arbejde med politisk interessevaretagelse og rådgivning af skov- og naturejere – så har vi stillingen til dig.

Vi tilbyder:

 • Mulighed for at blive en del af et tæt samarbejdende sekretariat på i alt 9 medarbejdere, hvoraf de 5 er tilknyttet erhvervspolitisk afdeling, hvor du også kommer til at sidde.
 • Arbejdsopgaverne vil omfatte udarbejdelse af høringssvar, udformning af politikoplæg i samarbejde med kollegerne, samt udarbejdelse af beslutningsforslag til vores bestyrelse.
 • Du vil komme til at repræsentere Dansk Skovforening i relevante udvalg, arbejde op mod politikere, ministerier, styrelser mv. og
 • Lave kommunikation til vores medlemmer.
 • Samtidig vil du indgå i vores team, som rådgiver vores medlemmer om love og regler knyttet til skov og natur.
 • En arbejdsplads med en uformel omgangstone og god stemning.
 • Et netværk til ejere og ansatte i dansk skovbrug samt en bred kontaktflade til myndigheder og organisationer med beskæftigelse inden for skov-, natur- og miljøområdet.

Vi forestiller os, at du:

 • Har politisk tæft og evne til hurtigt at sætte dig ind i komplicerede problemstillinger.
 • Har en videregående uddannelse, meget gerne inden for jordbrugs- eller natur- og miljøområdet.
 • Du behøver ikke være jurist, men du må gerne kunne se skovens muligheder og begrænsninger i en bekendtgørelse eller et langt EU-direktiv.
 • Er udadvendt, fleksibel og omstillingsparat og trives i et til tider hektisk miljø.
 • Er handlekraftig og løsningsorienteret.
 • Har minimum 2-3 års praktisk erfaring med politiske interessevaretagelse.
 • Er en stærk formidler på både dansk og engelsk.

Erhvervspolitisk afdeling er et lille team på 5 personer, som i fællesskab skal løse de mange alsidige opgaver. Vi vægter derfor det kollegiale samvær højt. Vi vil lægge vægt på gode samarbejdsevner, og at du trives i et dynamisk og travlt miljø.

Om os:

Dansk Skovforening er brancheorganisation for det private skovbrug, og vi arbejder for, at skovejerne kan drive skovbrug på gode vilkår og udvikle natur- og miljøværdier til gavn for både ejere og samfund.

Vi er et mindre sekretariat, som tæller ti medarbejdere inkl. dig og vores studentermedhjælper, og vi er en god blanding af personer, der har arbejdet i foreningen i mange år, og nogle, som er kommet til inden for de seneste år. Vi er netop flyttet i nye lokaler på Rådhuspladsen, hvor vi indgår i et kontorfællesskab med andre interesseorganisationer.

Det praktiske:

Stillingen er på 37 timer om ugen. Løn efter kvalifikationer.

Samtaler forventes afholdt i slutningen af januar, og forventet starttidspunkt er den 1. marts 2024.

Send ansøgning og CV til to@danskskovforening.dk med emnefeltet “politisk konsulent” senest den 15. januar 2024.

Har du spørgsmål til stillingen, Dansk Skovforening som arbejdsplads eller ansættelsesvilkår, kan du kontakte erhvervspolitisk chef Tanja Blindbæk Olsen på tlf. 2537 1977 eller to@danskskovforening.dk eller direktør Anders Frandsen på tlf. 3048 8450 eller af@danskskovforening.dk.

 

Foto: Colourbox