Artikler om:
Biodiversitet
FSC udbygger certificering med økosystemtjenester
Skoven har mange andre vigtige opgaver udover at producere træ. Derfor har FSC udvidet sin certificering til også at dække såkaldte økosystemtjenester – biodiversitet, kulstofoptag, vand, jord og rekreativ værdi. Der er ikke tale om en særskilt certificering, men et tilbud under FSC-certificeringen, som der dermed kan bygges videre på. Naturtiltag og beskyttelse af biodiversitet har […]
Forskere vil modellere naturlig hydrologi i skoven
At genoprette den naturlige hydrologi er et varmt emne herhjemme for tiden i forbindelse med rewilding og urørte områder. Og det er da også et af de første og nemmeste skridt i processen. Men hvad der præcis sker i skoven, når grøfter kastes til, og drænrør kobles fra, er ofte uforudsigeligt. Derfor skal forskerne nu kortlægge vandets veje i Draved Skov i Sønderjylland. Foto: Naturstyrelsen
Sådan er danskernes holdning til naturnationalparkerne
Danmark skal have 15 såkaldte naturnationalparker. Det blev politisk besluttet i 2020 – men hvad mener danskerne egentlig om udsigten til de nye naturarealer? Det har forskere fra Københavns Universitet kigget på i en undersøgelse, der umiddelbart viser stor opbakning til parkerne. Men der er også malurt i bægeret.
Dådyret har erobret hele Danmark
Netop nu er dådyret i brunst. For få årtier siden var der stort set kun dådyr i østdanske løvskove og på egne med herregårdsmiljøer. Men de senere år har dådyret bredt sig i en grad, så det nu har indtaget stort set alle danske skovområder – selv mod vest og nord i magre jyske hedeområder er der bestande af dåvildt. Og den opadgående tendens er formentlig ikke slut endnu.
Vordingborg vinder konkurrencen om at blive Danmarks ”vildeste” kommune
For halvandet år siden udskrev miljøministeren en konkurrence blandt landet 98 kommuner om, hvem der kunne skabe det bedste biodiversitetsprojekt. Og nu er vinderen kåret: Vordingborg Kommune løber med sejren for et projekt i samarbejde med Rosenfeldt Gods, der skal skabe nye levesteder for padder og fugle og modvirke klimaforandringer ved kysten.
Svirrefluer i skoven – en lille flue med stor betydning
Svirrefluer er vigtigere end bier, når det gælder bestøvning af afgrøder. Men flere svirrefluearter er rødlistede, og de bliver desværre ofte overset og forbigået i naturforvaltningen til fordel for sommerfugle og bier. Derfor har Miljøstyrelsen gennemført en workshop, der med svirrefluer som eksempel skal vise, hvordan de truede arter kan komme i fokus i forvaltningsplaner.
Forskere: Naturværdi skal på finansloven
Danmark er langt fra at indfri målene for vores natur og biodiversitet. Hvis vi skal tackle biodiversitetskrisen, skal vi i gang med at opgøre værdien af naturen og inddrage den mere i politiske beslutninger. Sådan lyder budskabet i ny international rapport, som forsker fra Københavns Universitet har bidraget til.
Den glemte skov
Der er en ambition om mere skov i Danmark – men hvad er det for skove, vi ønsker? De danske skove kan igen blive som urskovene med stor variation af levesteder, processer og strukturer, som kendetegner vilde skove. Det handler først og fremmest om, at skove får lov til at passe sig selv, og det giver god mening at stræbe efter det, fordi skovene kan give plads til den pressede danske biodiversitet, skriver biolog i indlægget her.
Kontakt Dansk Skovforening
Dansk Skovforening
Amalievej 20
1875 Frederiksberg C
Danmark
CVR 59198513
Email: info@danskskovforening.dk
Find kontaktinformationer til medarbejdere.
Følg Dansk Skovforening
Besøg os på Facebook hvor vi deler skov- og naturrealteret artikler, fotos og videoer.
Besøg os på Linkedin hvor vi deler politisk orienteret artikler, samt viden om skoven og dens produkter.
Besøg os på Twitter hvor vi deler politisk orienteret artikler, samt viden om skoven og dens produkter.
Nyhedsservice
Tilmeld dig vores nyhedsservice og modtag en e-mail når der kommer nyheder her på hjemmesiden.
Mere fra Dansk Skovforening
SKOVBRUGSVIDEN.DK
Find og læs et stort udvalg af tidsskrifter og bøger om dansk skovbrug gennem hundrede år. Helt gratis.
FAKTA OM DANMARKS SKOVE
Læs statistik om Danmarks skove, fx om udviklingen i skovarealet og hvem der ejer skovene m.m.
ADGANGSREGLER FOR SKOV
Læs om de regler der skal overholdes, når du skal på skovtur.
TRÆ.DK
Træ.dk er Danmarks træportal og stedet på internettet, hvor mange finder viden om træ formidlet til ikke professionelle.