Valget i skoven

Hvordan skal skoven bidrage til at løse de globale udfordringer som klima, biodiversitet, energiforsyning og ressourceknaphed. Kom til valgdebat i skoven om de politiske visionerne for Danmarks skove.

1. november går danskerne til stemmeurnerne, og aldrig før har skoven fyldt så meget på den politiske agenda og i valgkampen.

Inden for det seneste år har Radikale Venstre foreslået Generationsskov og under valgkampen har Venstre præsenteret en grøn 2030-plan, hvor skov prioriteres med yderligere 4 mia. kr. I forsommeren besluttede et bredt flertal i Folketinget at lave en Grøn Fond. Her indgår skovrejsning som et prioriteret område, og det er også en del af aftalen, at der skal laves en Skovplan.

Derudover har Regeringen udpeget 15 naturnationalparker og besluttet udlægning af 75.000 ha til urørt skov. Det har været med til at skabe debat om skovens funktion og bidrag til samfundet når nogle af de væsentligste globale udfordringer som klima, biodiversitet, energiforsyning og ressourceknaphed skal håndteres.

Lokale vælgermøder sætter spot på skovens rolle

Med godt halvanden uge tilbage af valgkampen er der fortsat mulighed for lokalt at stille skarpt på de politiske ambitioner for skoven, skovbruget og skovens mulighed bidrag til at løse de globale udfordringerne, ved at deltage i lokale valgarrangementer.

Fredag afholdes i Kærehave Skov ved Ringsted en grøn valgdebat med deltagelse af 6 folketingskandidater. Kom og mød Jeppe Kofod, Socialdemokratiet, Trine Pertou Mach, Enhedslisten, Anne Sophie Callesen, Radikale, Jacob Jensen, Venstre, Nicolai Sandager, Liberal Alliance og Jan Bigum Warming, Nye Borgerlige. Det er muligt også at få en rundtur i skoven både før og efter debatten. Læs mere om arrangementet på Kærhave Skovs Facebookside og besøg skovens hjemmeside.

Onsdag den 26. oktober afholder Skovskolen på Eldrupgård ved Auning et vælgermøde, hvor 8 folketingskandidater stiller op i en paneldebat. Her der fokus er på visioner for Danmarks skove og natur og på uddannelsespolitik. Tilmelding er nødvendig.