Nyheder i kategorien:
Klima
Klima relaterede emner
Skovene kan få nøglerolle i fremtidige klimaregnskaber
De danske skove kan blive afgørende for at nå klimamål – både i sektoren og for hele landet. Skovrejsning med produktive arter er et stærkt redskab i landbrugets grønne omstilling, og de eksisterende skove bidrager mest ved fortsat at levere træprodukter til den grønne omstilling.
Energiparker kan komme tættere på skovene med regeringens VE-udspil
Regeringen er klar med et udspil, der skal gøre det lettere at opføre energiparker på land – bl.a. ved at opbløde reglerne for skovbyggelinjen, der ifølge Regeringen er med til at hindre eller forsinke VE-projekter. Dansk Skovforening er med i Alliancen Vedvarende Energi, som foreslår frivillige modeller for opstilling af vindmøller inde i skovene.
Brug for at kombinere skov og grøn energi
Dansk Skovforening er med i en ny alliance for energi på land, der sætter fokus på behovet for at kombinere udbygningen af grøn energi med andre arealanvendelser – fx vindmøller og skov. Men det kræver regelændringer, positive incitamenter og gode rammer for frivillige aftaler med lodsejere.
Kommentar til Verdens Skove: Urørt skov har en CO2-omkostning
I sin skovplan argumenterer Verdens Skove for, at vi af hensyn til bl.a. klimaet skal have mere urørt skov. Men forskning viser tydeligt, at det ikke giver den største klimaeffekt at lade skovene stå – det opnår vi ved at fortsætte produktionen af træ i skovene. Vi skal derfor prioritere produktionsskov i en fremtidig skovplan.
Fokus på skovens klimaeffekt og de danske arealer til årets Klimafolkemødet
Dansk Skovforening deltager i to debatter ved årets Klimafolkemøde i Middelfart. Her er skovens rolle som klimaredskab på dagsordenen samt spørgsmålet om fordeling af det danske landareal til forskellige formål som natur, energi og fødevarer.
Klimafremskrivningen mangler opdaterede analyser for skov
Energistyrelsen har netop udgivet rapporten Klimastatus og -fremskrivning 2023, der viser en aftagende årlig kulstofbinding i de danske skove frem mod 2035. Der er dog flere fejl og mangler i klimafremskrivningen for skovene.
Kompleks og troværdig standard for skovens klimabidrag
Klimaskovfonden har netop offentliggjort deres nye standard for klimaeffekt ved skovrejsning – et vigtigt skridt i klimakampen. Standarden indeholder en række krav, som gør skovrejsning mere kompleks, men som samtidig er nødvendige for at sikre, at klimaeffekten bliver en realitet, og at troværdigheden opretholdes.
Dansk Skovforening til Klimabevægelsen: Danmark tager allerede ansvar for træbiomasseforbruget
Vi er vores ansvar bevidst og vores indsats bekendt, så vi hele tiden kan stræbe efter at forbedre vores klimaaftryk og -indsats både i Danmark og udlandet, skriver Anders Frandsen, direktør i Dansk Skovforening.
Sådan er status for salg af skovens optag og lager af kulstof
Der er i øjeblikket stort fokus på muligheden for at sælge såkaldte CO2-kreditter i skovene, hvor træernes CO2-optag fx kan kompensere for en virksomheds udledning ved produktion. Men indtil videre er der ikke en officiel dansk model for, hvordan det kan gøres. Dansk Skovforening giver dig her en status på området og mulighederne.
Kontakt Dansk Skovforening
Dansk Skovforening
Rådhuspladsen 16
1550 København V
Danmark
CVR 59198513
Email: info@danskskovforening.dk
Find kontaktinformationer til medarbejdere.
Følg Dansk Skovforening
Besøg os på Facebook hvor vi deler skov- og naturrealteret artikler, fotos og videoer.
Besøg os på Linkedin hvor vi deler politisk orienteret artikler, samt viden om skoven og dens produkter.
Besøg os på Twitter hvor vi deler politisk orienteret artikler, samt viden om skoven og dens produkter.
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev med nyheder fra Dansk Skovforening, som bliver udsendt hver fredag.
Mere fra Dansk Skovforening
SKOVBRUGSVIDEN.DK
Find og læs et stort udvalg af tidsskrifter og bøger om dansk skovbrug gennem hundrede år. Helt gratis.
FAKTA OM DANMARKS SKOVE
Læs statistik om Danmarks skove, fx om udviklingen i skovarealet og hvem der ejer skovene m.m.
ADGANGSREGLER FOR SKOV
Læs om de regler der skal overholdes, når du skal på skovtur.
TRÆ.DK
Træ.dk er Danmarks træportal og stedet på internettet, hvor mange finder viden om træ formidlet til ikke professionelle.