Nyheder i kategorien:
Skov for klima
Grøn Skattereform: Skovrejsning kan levere CO2-fangsten
Første del af Grøn Skattereform kom tidligere på ugen, og her sætter eksperter fokus på CO2-fangst som middel til at nå klimamålene. Dansk Skovforening opfordrer til at huske på et sikkert og kendt middel til at lagre CO2, når kommende anbefalinger og politiske beslutninger skal vise vejen til reduktioner i blandt andet landbruget – nemlig skovrejsning
Skovenes klimapotentiale ikke udnyttet i ny klimaplan for skov- og landbruget
Land- og skovbrugssektorens drivhusgasudledninger skal reduceres med 55-65 pct. i 2030 i forhold til udledningen i 1990. Det er en del af den netop indgåede aftale om land- og skovbrugets bidrag til klimahandleplanen. Desværre indeholder aftalen ikke initiativer, som kan sikre en udnyttelse af bæredygtigt dyrkede skoves store klimapotentiale.
Ny EU-lovgivning om bæredygtige investeringer vil påvirke skovene
EU-kommissionen har netop godkendt nye kriterier for hvornår investeringer kan betragtes som grønne i en klimakontekst. Bæredygtig skovdrift er en af de aktiviteter, der er fastsat nye fælles kriterier for, men det er uklart præcis hvilken betydning, det vil få for danske skovejere.
Skovbrug og træprodukter vigtig del af regeringens klimahandlingsplan
Regeringen har udgivet deres første klimahandlingsplan. Dansk Skovforenings arbejde for at fremme skovrejsning, øget brug af træ i byggeriet og brug af træ til energiformål har båret frugt. Skov og brug af træ indgår som væsentlige elementer i klimahandlingsplanen.
Øget brug af træ i byggeriet del af ny handleplan for cirkulær økonomi
Miljøministeren har sendt en ny handleplan for cirkulær økonomi i høring. Planen skal frem mod 2032 sikre et mere bæredygtigt forbrug af ressourcer i Danmark. Blandt andet indeholder den en national målsætning om øget brug af træ i byggeriet.
Den Danske Klimaskovfond er en realitet
Folketinget vedtog den 17. december forslag til lov om Den Danske Klimaskovfond. Klimaskovfonden skal sikre ekstra finansiering til skovrejsning (CO2-binding) og udtagning af lavbundsjorde fra landbrugsdrift. Dansk Skovforening glæder sig over, at rammen for Den Danske Klimaskovfonds arbejde nu er på plads, og at Danmark har udsigt til mere skov.
Gratis webinar: Sådan laver du et skovkort hvis du vil søge tilskud til skovrejsning
Planlægger du at søge om tilskud til skovrejsning, så kan du på et webinar arrangeret af Landbrugsstyrelsen blive skarpere på hvordan du laver et skovkort til ansøgningen.
Klimarådet finder anbefalinger om øget skovrejsning interessant
Klimarådet har analyseret klimapartnerskabernes anbefalinger. De finder anbefalingerne om skovrejsning og øget træproduktion interessante, mens de stadig er skeptiske overfor brug af biomasse til energiformål.
Dansk Skovforening er klar til at indgå i klimadialogforum
Fredag aften landede et bredt flertal i Folketinget aftale om en bindende klimalov. Der skal sammensættes et klimadialogforum med blandt andet brancheorganisationer. Dansk Skovforening er klar til at byde ind med skovenes unikke klimaløsninger.
Kontakt Dansk Skovforening
Dansk Skovforening
Rådhuspladsen 16
1550 København V
Danmark
CVR 59198513
Email: info@danskskovforening.dk
Find kontaktinformationer til medarbejdere.
Følg Dansk Skovforening
Besøg os på Facebook, hvor vi deler skov- og naturrealterede artikler, fotos og videoer.
Besøg os på LinkedIn, hvor vi deler politisk orienterede artikler samt viden om skoven og dens produkter.
X
Besøg os på X, hvor vi deler politisk orienterede artikler samt viden om skoven og dens produkter.
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev med nyheder fra Dansk Skovforening, som bliver udsendt hver fredag.
Mere fra Dansk Skovforening
SKOVBRUGSVIDEN.DK
Find og læs et stort udvalg af tidsskrifter og bøger om dansk skovbrug gennem hundrede år. Helt gratis.
FAKTA OM DANMARKS SKOVE
Læs statistik om Danmarks skove, fx om udviklingen i skovarealet og hvem der ejer skovene m.m.
ADGANGSREGLER FOR SKOV
Læs om de regler der skal overholdes, når du skal på skovtur.
TRÆ.DK
Træ.dk er Danmarks træportal og stedet på internettet, hvor mange finder viden om træ formidlet til ikke professionelle.