Nyheder i kategorien:
Træ til energi
Vi brænder ikke skoven af, vi bruger et restprodukt til at skabe energi
Skovens træer vokser ikke i lange, lige planker af sig selv, og derfor opstår der restprodukter i form af fx tyndingstræ og trækroner, som med fordel kan fortrænge fossile brændsler. Det skriver som svar på tiltale i et debatindlæg hos Information.
Nye krav skal sikre bæredygtig biomasse
Danmark har allerede nogle af Europas strengeste krav til bæredygtig træbiomasse på grund af tidligere overimplementering af EU-regler. Men med nyt direktiv for vedvarende energi skærpes kravene nu også herhjemme for at sikre, at biomassen påvirker klima og biodiversitet mindst muligt.
Biomasse er afgørende for klimamål og understøtter aftalen om grøn trepart
Rådet for Grøn Omstilling kritiserer, at Danmark bruger så meget biomasse til energi, at andre lande skal fælde skov, så vi har noget at brænde af. Men det er en unuanceret og fejlslagen kritik. Skovene producerer gavntræ, som er essentiel i den grønne omstilling til at erstatte fossile materialer, og et restprodukt af den produktion er biomasse, som også kan fortrænge fossile brændsler i energiforsyningen, skriver vi i nichemediet EcoTech.
CONCITO sammenligner pærer og bananer i debat om biomasse
Tænketanken sammenligner arealkrav til biomasse og solceller 1-1. Men det er misvisende, skriver vi i Klimamonitor. Træflis er et restprodukt fra bæredygtig skovdrift, og uden mulighed for afsætning mister skovejere indtægter, som i sidste ende også kan gå ud over skovrejsning.
Debat: Forkert, at træbiomasse ikke tæller med i CO2-regnskabet
Biolog og debattør Alexander Holm kommer med lidt af en stråmand, når han skriver, at “det aldrig bliver bæredygtigt at smide ovnen i skoven”, svarer vi sammen med Skovdyrkerne og Danske Maskinstationer og Entreprenører i et debatindlæg på Altinget.
Biomasse-kritik fjerner fokus fra manglende sol- og vindenergi
Rådet for Grøn Omstilling mener, at brugen af biomasse og CO2-fangst bør skaleres kraftigt ned i forsyningssektoren. Men biomasse udfylder pladsen, hvor sol og vind viger, og i kombination med CO2-fangt bliver ressourcen afgørende, hvis Danmark skal indfri klimamål i 2050.
Klimarådet ønsker strategi for brug af biomasse
Klimarådets statusrapport har i år fokus på regulering af biomasse og anbefaler en strategi for dens anvendelse i Danmark. Dansk Skovforening støtter en sådan strategi, der kan være med til at belyse skovenes potentiale, men advarer mod at spænde ben for nye udviklinger i markedet.
Nu skal træbiomasse uden for skove også certificeres
En helt ny certificeringsordning er på vej. Den skal sikre, at biomasse fra læhegn og naturarealer også er bæredygtigt produceret. Partnerskabet for Ansvarlig Træbiomasse bifalder den kommende ordning, men efterspørger tydeligere retningslinjer.
Husk: Stort brændesalg skal indberettes til Energistyrelsen
Nye regler fra 2023 betyder, at skovejere, der sælger over 5000 ton brænde, skal indberette data til Energistyrelsen – og der er snart frist for indberetning.
Kontakt Dansk Skovforening
Dansk Skovforening
Rådhuspladsen 16
1550 København V
Danmark
CVR 59198513
Email: info@danskskovforening.dk
Find kontaktinformationer til medarbejdere.
Følg Dansk Skovforening
Besøg os på Facebook, hvor vi deler skov- og naturrealterede artikler, fotos og videoer.
Besøg os på LinkedIn, hvor vi deler politisk orienterede artikler samt viden om skoven og dens produkter.
X
Besøg os på X, hvor vi deler politisk orienterede artikler samt viden om skoven og dens produkter.
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev med nyheder fra Dansk Skovforening, som bliver udsendt hver fredag.
Mere fra Dansk Skovforening
SKOVBRUGSVIDEN.DK
Find og læs et stort udvalg af tidsskrifter og bøger om dansk skovbrug gennem hundrede år. Helt gratis.
FAKTA OM DANMARKS SKOVE
Læs statistik om Danmarks skove, fx om udviklingen i skovarealet og hvem der ejer skovene m.m.
ADGANGSREGLER FOR SKOV
Læs om de regler der skal overholdes, når du skal på skovtur.
TRÆ.DK
Træ.dk er Danmarks træportal og stedet på internettet, hvor mange finder viden om træ formidlet til ikke professionelle.