Nyheder i kategorien:
Træ til energi
Biomasse bidrager til stabil energiforsyning og grøn omstilling
I ny analyse fra Klimarådet om frigørelsen fra gas er rådet tilbageholdende med at anbefale brugen af biomasse til at understøtte udviklingen – og det undrer Partnerskabet for Ansvarlig Træbiomasse (PfAT), for i dag er og de næste mange år er der ikke noget alternativ til biomasse, der kan få os til at nå målsætningen om at blive fri for kul og gas i energiforsyningen.
Dansk Skovforening til Klimabevægelsen: Danmark skal ikke ændre CO2-opgørelser uden om andre lande
Det er vigtigt, at vi har en fælles international opgørelsesmetode for CO2-udledning, for udledningerne kender ikke landegrænser. Derfor skal Danmark ikke gå enegang og tælle udenlandsk træbiomasse med i det danske regnskab, skriver Anders Frandsen.
Dansk Skovforening til professor: Nej, bæredygtig biomasse er ikke en illusion
Hvis vi skal nå 70-procentmålet, må vi starte med at anerkende, at biomasse er en vigtig, stabiliserende og vedvarende energikilde, skriver Anders Frandsen i denne replik.
Åbent brev til Klimaministeriet: Fasthold træbiomasse som vedvarende energi
Partnerskabet for Ansvarlig Træbiomasse understreger vigtigheden i at fastholde træbiomassens status som vedvarende energikilde i et åbent brev til Klimaministeriet forud for trilogforhandlingerne af ændringer til Direktivet for Vedvarende Energi.
Klimabevægelse overser helheden, når de kritiserer biomasse
Der findes ingen grønne alternativer, der kan erstatte den bæredygtige biomasse i energiforsyningen og sikre forsyningssikkerheden, skriver Anders Frandsen.
EU kan udelukke dele af træbiomassen som vedvarende energi
Flere dele af EU’s Fit for 55-pakke står netop nu over for forhandlinger. Derfor bringer vi over de næste uger en serie af opdateringer på områder, der kan have stor betydning for det danske skovbrug. I denne uge kan du læse om revision af VE-direktivet, der kan udelukke dele af træbiomassen i energiforsyningen fra at tælle med i klimamål.
Revision af EU-direktiv – biomasse kan blive påvirket
Som led i at skitsere målet om klimaneutralitet i 2050 er EU ved at revidere direktivet for vedvarende energi. Og det kan komme til at have stor betydning for brug af træbiomasse i energiforsyningen.
Kommentar til JP-artikel: Udledning fra biomasse mangler ikke i klimaregnskab
I Jyllands-Posten i begyndelsen af august kunne man læse historien om, at CO2-udledningen fra det danske forbrug af biomasse til energi ikke er medregnet i de officielle opgørelser. Men det er ikke korrekt: Udledning fra biomassen er med i klimaregnskabet. Og der er fortsat brug for den i energiforsyningen, fordi den er meget mere klimavenlig end kul, olie og gas og samtidig giver forsyningssikkerhed.
Ny rapport: Så meget udleder træbiomasse til energi
Træbiomasse i energiforsyningen er et omdiskuteret emne. Nu har forskere fra Københavns Universitet analyseret brugen af flis og træpiller i den danske energiproduktion og fundet frem til, præcis hvor meget CO2 vores nuværende forbrug udleder, og hvor lang den såkaldte tilbagebetalingstid er.
Kontakt Dansk Skovforening
Dansk Skovforening
Rådhuspladsen 16
1550 København V
Danmark
CVR 59198513
Email: info@danskskovforening.dk
Find kontaktinformationer til medarbejdere.
Følg Dansk Skovforening
Besøg os på Facebook hvor vi deler skov- og naturrealteret artikler, fotos og videoer.
Besøg os på Linkedin hvor vi deler politisk orienteret artikler, samt viden om skoven og dens produkter.
Besøg os på Twitter hvor vi deler politisk orienteret artikler, samt viden om skoven og dens produkter.
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev med nyheder fra Dansk Skovforening, som bliver udsendt hver fredag.
Mere fra Dansk Skovforening
SKOVBRUGSVIDEN.DK
Find og læs et stort udvalg af tidsskrifter og bøger om dansk skovbrug gennem hundrede år. Helt gratis.
FAKTA OM DANMARKS SKOVE
Læs statistik om Danmarks skove, fx om udviklingen i skovarealet og hvem der ejer skovene m.m.
ADGANGSREGLER FOR SKOV
Læs om de regler der skal overholdes, når du skal på skovtur.
TRÆ.DK
Træ.dk er Danmarks træportal og stedet på internettet, hvor mange finder viden om træ formidlet til ikke professionelle.