Nyheder i kategorien:
Træmarked
Afskovningsforordningen giver hovedbrud i hele Europa
Implementeringen af EU’s nye afskovningsforordning udfordrer ikke kun skovbruget i Danmark, men i hele Europa. Det stod klart på et fælles europæisk møde i Bruxelles, hvor Kommissionen udtrykte forståelse for skovejernes bekymringer og opfordrede til fortsat dialog.
EU-krav kan begrænse det frie træartsvalg
Tømmerforordningen (EUTR) afløses i 2025 af EU’s nye afskovningsforordning, EUDR. Den stiller nye og skærpede krav til skovejerne, og der er risiko for, at den kan begrænse det frie træartsvalg. I yderste konsekvens kan kravene ende med løvtræsbinding i Danmark. Dansk Skovforening arbejder for at sikre en fornuftig implementering.
Økonomi i skovdrift giver mere skov – det gør unødvendig detailregulering ikke
I Jyllands-Posten kritiserer bl.a. Dansk Træemballage, at det er stadig sværere at skaffe dansk træ, fordi det i stedet bruges til energi. Derfor efterspørger de markedsregulerende indgreb – men situationen er udtryk for et ekstraordinært markedsudsving, og regulering er unødvendig og vil udelukkende føre til et mere bureaukratisk system, skriver vi sammen med andre organisationer.
Længe efterspurgt analyse viser mangler i vores viden om træstrømme
Københavns Universitet har netop udgivet en rapport, der viser træstrømme i den danske økonomi. Dansk Skovforening har længe efterspurgt rapporten og hilser den velkommen – det er dog ikke gjort med denne ene rapport, og der er behov for opfølgning for have overblik over træressourcen.
Sådan er status for salg af skovens optag og lager af kulstof
Der er i øjeblikket stort fokus på muligheden for at sælge såkaldte CO2-kreditter i skovene, hvor træernes CO2-optag fx kan kompensere for en virksomheds udledning ved produktion. Men indtil videre er der ikke en officiel dansk model for, hvordan det kan gøres. Dansk Skovforening giver dig her en status på området og mulighederne.
Lovpligtig certificering er ikke løsningen
En skovplan med tvungen certificering vil ikke være en ‘silverbullet’, der kan løse træ- og møbelindustriens aktuelle forsyningsproblemer som følge af krig i Ukraine og udlæg af urørt skov herhjemme. Til gengæld risikerer det at fjerne incitamentet til skovrejsning, skriver Dansk Skovforening sammen med andre aktører i debatindlæg.
Prisstigning på træprodukter ses nu i Dansk Skovforenings prisstatistik
Året 2021 har været præget af usædvanligt høje priser på markederne for råvarer globalt. Træ er ingen undtagelse. Det dokumenteres nu også i Dansk Skovforenings prisstatistik.
Dansk Skovforenings prisstatistik søger indberettere
Dansk Skovforenings oplever stigende interesse i vores prisstatistik. Statistikken har aktuelt et stærkt behov for flere indberettere. Skovejere med jævn hugstaktivitet og afsætning af træ opfordres til at deltage i statistikken.
Hugsten 2019: Øget hugst af træ til byggeri og møbler
Hugsten steg med 3 % i forhold til året før og blev på i alt 3,8 mio. m3. Der blev fældet mere energitræ som skovflis, men også mindre træ som brænde. Særligt hugsten i løvtræ er steget.
Kontakt Dansk Skovforening
Dansk Skovforening
Rådhuspladsen 16
1550 København V
Danmark
CVR 59198513
Email: info@danskskovforening.dk
Find kontaktinformationer til medarbejdere.
Følg Dansk Skovforening
Besøg os på Facebook, hvor vi deler skov- og naturrealterede artikler, fotos og videoer.
Besøg os på LinkedIn, hvor vi deler politisk orienterede artikler samt viden om skoven og dens produkter.
X
Besøg os på X, hvor vi deler politisk orienterede artikler samt viden om skoven og dens produkter.
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev med nyheder fra Dansk Skovforening, som bliver udsendt hver fredag.
Mere fra Dansk Skovforening
SKOVBRUGSVIDEN.DK
Find og læs et stort udvalg af tidsskrifter og bøger om dansk skovbrug gennem hundrede år. Helt gratis.
FAKTA OM DANMARKS SKOVE
Læs statistik om Danmarks skove, fx om udviklingen i skovarealet og hvem der ejer skovene m.m.
ADGANGSREGLER FOR SKOV
Læs om de regler der skal overholdes, når du skal på skovtur.
TRÆ.DK
Træ.dk er Danmarks træportal og stedet på internettet, hvor mange finder viden om træ formidlet til ikke professionelle.