Nyheder i kategorien:
Biodiversitet
EU har fået ny naturlov – men hvad betyder den egentlig for naturen og de danske lodsejere?
Snart skal den såkaldte naturgenopretningsforordning fra EU implementeres i Danmarks, men forløbet omkring den har været så rodet, at det kan være svært at finde rundt i, hvilke krav og deadlines den egentlig indeholder. Vi guider dig til et overblik her.Gertrud
Efter 50 års naturbeskyttelse er der brug for et marked
Beskyttelse og fredning ikke bragt os tættere på tilfredsstillende natur og biodiversitet i Danmark. Derfor er det på tide at skabe markedsbaserede løsninger, der vil danne naturlige incitamenter til at smøge ærmerne op, skriver vi hos mediet EcoTech.
Ferieoverblik: Det fylder i Dansk Skovforening lige nu
Her giver vi det store overblik over de sager, der siden sommerferien præger foreningens arbejde. Det gælder ikke mindst aktuelle forhandlinger om grøn trepart og udsigten til meget mere skov. Men også afskovningsforordning, biomasse, klima og biodiversitet har vores opmærksomhed.
Inddrag private skovejere i plan for biodiversitet – ellers bliver indsatsen skæv
Regeringens udkast til national handlingsplan for biodiversitet savner fokus på private skovejeres mulige bidrag. Planens finansiering er ubalanceret og sikrer ikke den mest effektive indsats for natur og biodiversitet, skriver vi til Miljøministeriet.
Stor søgning til amputeret biodiversitetsordning
På trods af flere forringelser i årets ordning for tilskud til biodiversitetsprojekter i private skove har ordningen modtaget rekordstor søgning – det ændrer dog ikke på, at mulighederne for at fremme biodiversiteten er blevet mindre, fordi essentielle virkemidler er fjernet fra ordningen.
Ny ordning binder arealer uden hensyn til synergieffekter
For at sikre, at EU-kroner dedikeret til det danske landskab også bliver brugt, oprettes en ny etårig landbrugsordning. Men ordningen kan båndlægge flere tusinde ha uden blik for mulige synergieffekter i landskabet.
Rapport sætter prisen på biodiversitet unødigt højt
I en rapport angiver Biodiversitetsrådet prisen for at styrke biodiversitet gennem statslige opkøb. Det er en unødvendig høj pris, når der findes billigere alternativer, skriver vi i et høringssvar, hvor vi også peger på afledte omkostninger ved at tage arealer ud af drift.
Grund til jubel i skovbruget: Massiv investering i skovrejsning på vej!
Først på ugen kom de grønne trepartsforhandlinger i mål med en aftale, der afsætter over 20 milliarder kroner til skovrejsning frem mod 2045. Og det er en stærk grøn aftale med vigtigt fokus på synergier – dog savner Dansk Skovforening også fokus på at skabe større sammenhængende skovarealer.
Folkemøde 2024: Biodiversitet skal fremmes med positive incitamenter
Investeringer i biodiversitet kræver øgede incitamenter – ikke det modsatte. Sådan sagde Dansk Skovforenings formand til Magnus Heunicke på Folkemødet, hvor miljøministeren modtog anbefalinger fra det Biodiversitetspartnerskab, han har nedsat for at fremme virksomheders indsats for naturen.
Kontakt Dansk Skovforening
Dansk Skovforening
Rådhuspladsen 16
1550 København V
Danmark
CVR 59198513
Email: info@danskskovforening.dk
Find kontaktinformationer til medarbejdere.
Følg Dansk Skovforening
Besøg os på Facebook, hvor vi deler skov- og naturrealterede artikler, fotos og videoer.
Besøg os på LinkedIn, hvor vi deler politisk orienterede artikler samt viden om skoven og dens produkter.
X
Besøg os på X, hvor vi deler politisk orienterede artikler samt viden om skoven og dens produkter.
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev med nyheder fra Dansk Skovforening, som bliver udsendt hver fredag.
Mere fra Dansk Skovforening
SKOVBRUGSVIDEN.DK
Find og læs et stort udvalg af tidsskrifter og bøger om dansk skovbrug gennem hundrede år. Helt gratis.
FAKTA OM DANMARKS SKOVE
Læs statistik om Danmarks skove, fx om udviklingen i skovarealet og hvem der ejer skovene m.m.
ADGANGSREGLER FOR SKOV
Læs om de regler der skal overholdes, når du skal på skovtur.
TRÆ.DK
Træ.dk er Danmarks træportal og stedet på internettet, hvor mange finder viden om træ formidlet til ikke professionelle.