Nyheder i kategorien:
Skovdrift
Kampagne for dansk skovbrug er nu en realitet
Kontrakterne er underskrevet, og nu starter arbejdet med at skabe en kampagne, der skal øge danskernes forståelse for det aktive skovbrug og styrke erhvervets legitimitet. Partnerskabet takker for de indkomne bidrag, der har gjort kampagnen mulig, og håber fortsat på flere bidrag.
EU vil forbedre dyrkningsjorden, men ny certificering er ikke vejen frem
EU-kommissionen foreslår et nyt direktiv, der skal forbedre dyrkningsjordene, som ifølge EU er i dårlig forfatning. En jordcertificering kan derfor være på vej, men det skaber ikke mere værdi for hverken skove eller skovejere, mener Dansk Skovforening og den europæiske skovejerorganisation, CEPF.
Kommentar til Verdens Skove: Urørt skov har en CO2-omkostning
I sin skovplan argumenterer Verdens Skove for, at vi af hensyn til bl.a. klimaet skal have mere urørt skov. Men forskning viser tydeligt, at det ikke giver den største klimaeffekt at lade skovene stå – det opnår vi ved at fortsætte produktionen af træ i skovene. Vi skal derfor prioritere produktionsskov i en fremtidig skovplan.
EU opfordrer til mere robuste og mangfoldige skove
Kommissionen udsender nye anvisninger for ”Closer-to-Nature Forest Management”, som på frivillig basis skal fremme biodiversitet og klimaresiliens i skovene. I EU anerkender man samtidigt, at økosystemtjenester også skal afregnes. Dansk Skovforening arbejder for at sikre skovejernes fortsatte handlefrihed.
EU-krav kan begrænse det frie træartsvalg
Tømmerforordningen (EUTR) afløses i 2025 af EU’s nye afskovningsforordning, EUDR. Den stiller nye og skærpede krav til skovejerne, og der er risiko for, at den kan begrænse det frie træartsvalg. I yderste konsekvens kan kravene ende med løvtræsbinding i Danmark. Dansk Skovforening arbejder for at sikre en fornuftig implementering.
Økonomi i skovdrift giver mere skov – det gør unødvendig detailregulering ikke
I Jyllands-Posten kritiserer bl.a. Dansk Træemballage, at det er stadig sværere at skaffe dansk træ, fordi det i stedet bruges til energi. Derfor efterspørger de markedsregulerende indgreb – men situationen er udtryk for et ekstraordinært markedsudsving, og regulering er unødvendig og vil udelukkende føre til et mere bureaukratisk system, skriver vi sammen med andre organisationer.
EU-Parlamentet vedtager omstridt naturlov
I går stemte Parlamentet ja til forslaget om en naturgenopretningsforordning. Selvom Dansk Skovforening havde anbefalet at afvise forslaget, er der alligevel overordnet tilfredshed med resultatet, fordi det er blevet vedtaget med en række essentielle ændringer for skovbruget. Næste skridt er forhandlinger med Rådet og Kommissionen om den endelige forordning.
Afgørende EU-afstemning for skovbruget er lige om hjørnet
Den 12. juli stemmer EU-Parlamentet om en naturgenopretningsforordning. Dansk Skovforening støtter en indsats for naturgenopretning, men hvis forslaget vedtages i sin oprindelige form, kan det få stor betydning for skovbruget. Det er derfor nødvendigt med væsentlige justeringer og på den baggrund anbefaler vi, at forslaget bliver afvist.
Nye EU-krav kan begrænse dansk skovdrift
For at forhindre afskovning har EU vedtaget nye regler, som stiller flere krav til dokumentation ved salg af en lang række produkter, herunder træ. De nye regler risikerer imidlertid at give begrænsninger for skovdrift i Danmark.
Kontakt Dansk Skovforening
Dansk Skovforening
Rådhuspladsen 16
1550 København V
Danmark
CVR 59198513
Email: info@danskskovforening.dk
Find kontaktinformationer til medarbejdere.
Følg Dansk Skovforening
Besøg os på Facebook, hvor vi deler skov- og naturrealterede artikler, fotos og videoer.
Besøg os på LinkedIn, hvor vi deler politisk orienterede artikler samt viden om skoven og dens produkter.
X
Besøg os på X, hvor vi deler politisk orienterede artikler samt viden om skoven og dens produkter.
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev med nyheder fra Dansk Skovforening, som bliver udsendt hver fredag.
Mere fra Dansk Skovforening
SKOVBRUGSVIDEN.DK
Find og læs et stort udvalg af tidsskrifter og bøger om dansk skovbrug gennem hundrede år. Helt gratis.
FAKTA OM DANMARKS SKOVE
Læs statistik om Danmarks skove, fx om udviklingen i skovarealet og hvem der ejer skovene m.m.
ADGANGSREGLER FOR SKOV
Læs om de regler der skal overholdes, når du skal på skovtur.
TRÆ.DK
Træ.dk er Danmarks træportal og stedet på internettet, hvor mange finder viden om træ formidlet til ikke professionelle.