26.000 gæster på Skovens Dag søndag d. 9. maj 2010

Skovens Dag søndag den 9. maj trak 26.000 gæster til de mere end 60 arrangementer i skove over hele landet. I Jylland bød dagen mange steder på solskin og lune temperaturer, mens det var mere skyet og koldt i Østdanmark.

Skovens Dag søndag den 9. maj trak omkring 26.000 gæster til de mere end 60 arrangementer i private og offentlige skove over hele landet.

Vejret var svingende: I Jylland bød dagen mange steder på solskin og lune temperaturer, mens det var mere skyet og koldt i Østdanmark.

Der var som altid meget stor forskel fra arrangement til arrangement.

Nogle steder blev afholdt store og spektakulære arrangementer som især tiltrækker børnefamilier. Det kan være med træklatring, traktorture og mad over bål.

Andre steder kunne man i ro og mag møde de mennesker der ejer eller arbejder i skovene. Mange gæster har også glæde af at møde fx skovens jægere og folk der har forstand på brænde.

Et af de mere opsigtsvækkende arrangementer fandt sted på Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum i Hørsholm hvor der var Danmarksmesterskab i øksekast. Det blev vundet af Jens Johansen fra Stevns. Samme sted var der også uofficiel landskamp i træfældning mellem Danmark og Sverige. Danmark vandt 5-1.

Det var 16. år i træk at Dansk Skovforening og Skov- og Naturstyrelsen afholdt Skovens Dag. Der planlægges også en Skovens Dag i 2011. Datoen meldes ud i slutningen af 2010.