Skovbruget fortsat upåvirket af Corona-restriktioner

Der meldes om et stort set uændret aktivitetsniveau i skovenes drift. Skovbrugserhvervet fremstår derfor endnu upåvirket af Corona-virussens indvirkninger i samfundet. Vi følger udviklingen.

Skovbunden er endelig ved at blive fastere og der er sat gang i forårets skovdriftsaktiviteter.

Skovbunden er endelig ved at blive fastere og der er sat gang i forårets skovdriftsaktiviteter.

En rundspørge til Dansk Skovforenings lokale repræsentanter i vores markedsgruppe melder at aktivitetsniveauet i skovbruget endnu er upåvirket af de restriktioner Regeringen har lagt på samfundet for at stoppe udbredelsen af COVID-19.

Gør-det-selv-folket hamstrer skåret træ og plader

Der meldes om både stigende og faldende aktivitet på landets savværker. Særligt vareefterspørgslen til trælast målrettet til særligt det private marked og parcelhus-segmentet, har holdt aktiviteten oppe. Men det forventes derimod, at mindre eksport kan betyde nedgang i produktion af træpaller til eksportprodukter og på sigt vil betyde lavere aktivitet.

Tørrere vejr har hjulpet skovningsaktiviteter i gang

Efter en meget våd vinter er skovbunden nu endelig ved at blive fastere og mere farbare, og der er sat gang i forårets skovdriftsaktiviteter.

Plantningssæsonen står ligeledes for døren og her er spørgsmålet, om der kan blive mangel på særligt udenlandsk arbejdskraft. Det er en væsentlig faktor, der skal inddrages i planlægningen lokalt, men som det er umuligt at forudsige på nuværende tidspunkt.

Det vil afhænge af coronavirus udviklingen og dens spredning eller tilbagetog i både Danmark og resten af Europa.

På sigt må der forventes en effekt

Allerede nu meldes der dog om usikkerhed i forhold til om råtræopkøbere kan få containere frem til sidst på hugstsæsonen.  Det vil kunne få en stor betydning for afsætningen af det træ, der går til eksport.

Forsinkelser på leverancer af nyindkøbte maskiner til skovbruget, er en anden faktor der allerede har vist sig. Det skyldes at producenter ikke har kunnet få de dele hjem, de skal bruge til at bygge maskinen.

Sidst men ikke mindst så vil den generelle påvirkning af samfundet og økonomien også på sigt få en eller anden betydning for erhvervet. Vi vil derfor nøje følge udviklingen og betydningen for erhvervet.