Priserne på eg og bøg stiger i Frankrig

Priserne på plankekævler af eg og bøg er steget betydeligt ved de første løvtræauktioner i Frankrig

Priserne på eg og bøg er steget i Frankrig

De første løvtræauktioner i Frankrig tegner til et godt marked for skovejerne. I forhold til sidste år er der tale om betydelige prisstigningerfor både egekævler og bøgekævler. Aktører i markedet har berettet om både et- og to-cifrede prisstigninger. Det skriver markedstidskriftet EUWID. Især energitræet er steget meget. Der er tale om prisstigninger på op til 25% i forhold til sidste år, og nogle steder er prisen på bøgebrænde steget endnu mere.

Savværkskævler af bøg er steget 10-15% i pris

På de indledende auktioner lå buddene for savværkskævlerne af bøg 10 – 15% højere end sidste års niveau. Den kraftige efterspørgsel på eg i hele Europa er slået igennem på auktionerne ved prisstigninger (år til år) i omegnen af 25% for de middelgode kvaliteter. I Danmark er udbuddet formentlig begrænset, fordi skovejerene gennem de sidste år har hugget store mængder af egetræ.

Industritræ af bøg er steget med mere end 40% i Tyskland

Tendensen fra Frankrig harmonerer med situationeni Tyskland. Her har enstærk efterspørgsel på energitræ ført til at priserne på industritræ af bøg (ringe kvaliteter) er steget med mere end 40%.

Konjunkturbarometeret viser meget stærk efterspørgsel på eg i Danmark

Signalerne fra Tyskland og Frankrig kan betyde, at de danske skovejere står foran en god løvtræsæson. Det er dog endnu for tidligt på sæsonen til, at der kan ses tendenser i prisstatistikken. Konjunkturbarometeret viser en forventning om høj efterspørgsel på eg i de kommende måneder og en middel-lav efterspørgsel på bøgekævler.